marți, 7 iulie 2009

fotojurnalism la cununie...

    Sambata a fost cununia unui prieten. Doi "copii" dezghetati, iubitori ai fotografiei de reportaj. Cu toate ca acest gen al fotografiei (sau ramura a fotografiei de nunta) este boicotata printre fotografii de nunta clasici, este unul care surprinde cel mai bine personalitatea fiecarui cuplu. In momentul in care fotograful intervine in fotografie cu deja celebrele: pune mana asa, muta piciorul acolo, intoarcete asa...personalitatea acelui cuplu devine atat de stearsa ... iar in schimb se vede foarte bine personalitatea fotografului. Am observat foarte mult lucrul asta: fotografi care au  portofoliul format din aceleasi pozitii, locuri, doar cu protagonistii schimbati.
     Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu fotografiile clasice de nunta, chiar mai fotografiez cateva cadre si in stilul asta la fiecare nunta, dar prefer sa vad in fiecare fotografie ... cuplul ... nu chipul meu ca fotograf, pentruca la urma urmei, acesta este lucrul principal pentru care o fotografie va devenii in final nemuritoare.







Echipamentul folosit: Nikon D70s, Tamron 17-50mm f2.8, Nikon 50mm f1.8, CF SanDisk Ultra II. Lumina naturala, fara strop de blitz.

Si uite asa incepe totul...

    Unul din cele mai populare hobby-uri este fotografia. Iar acum, cand era aparatelor digitale e in plina ascensiune, cand preţurile aparatelor destinate amatorilor scad cu fiecare zi, iar marile companii se intrec in "inghesuirea" a cât mai multor opţiuni in noile aparate, acest hobby va castiga si mai mult teren. Si uite asa începe totul...
    La mine, totul a inceput in 1994, când am făcut primele fotografi, pe atunci cu o "conserva", un aparat compact, pe film, fără strop de "zoom". De atunci am inceput să visez... până în 2002 cand am inceput sa fotografiez pe film de 35mm cu un Carena KSM 2, montura K. Inca ma trec fiorii cand ma gandesc la acel aparat. L-am dat de ceva vreme...si imi pare rau. Poate o sa vina si vremea cand voi gasi unul de vanzare...macar for old time sake. Tot in 2002 m-am întâlnit cu primul meu digital - un compact Sony de 3.1 megapixeli care era fantastic. Inca ma minunez de calitatea fotografiilor. Si perioada asta a trecut, iar acum, in ultimii ani am plăcerea să pozez cu un Nikon D70s. Mai recent am achiziţionat şi un Sony A100 de care sunt foarte mulţumit, totuşi în inimă am ramas un Nikon-ist - nu poţi să nu iubeşti ergonomia aparatului (care pentru mine este primordiala, in rest, cam toate aparatele pot face aceleasi lucruri), cât de prietenos e cu tine şi cât de simplu face să iţi fie orice setare pe care vrei sa o faci.